THLKS:n seuranauha on sini-valko-hopea. Nauhaa käytetään edustustilaisuuksissa, kuten esim. THLKS:n ja muiden seurojen vuosijuhlissa. On erittäin tärkeää muistaa, että nauha ei saa koskettaa ihoa ja, että sininen väri on alimpana.

Miehillä nauhan tulisi kulkea oikealta olkapäältä alas vasemmalle, suurin piirtein vyötärön korkeudelle. Nauha kiinnitetään (frakissa) henkseleihin, joten nauhan ei siis tarvitse mennä kokonaan ympäri. Toki tämä on sallittua mutta ehkä hieman epäkäytännöllistä.

Naiset voivat käyttää nauhaa kahdella eri tavalla. Yksi tapa on käyttää n. 2 metrin pituista nauhaa, joka kulkee vasemmalta olkapäältä alas oikealle. Mutta kuten aikaisemmin on jo mainittu, niin nauha ei saa koskettaa ihoa. Toinen tapa, joka on huomattavasti helpompi ja suositumpi, on ruusuke. Ruusuke asetetaan vasemman rinnan päälle, taittaen se siten että nauha on kolmessa ”kerroksessa”. Alin kerros on levein, ja ylin ohuin. Jäljelle jää vielä häntä, joka kierretään kerrosten ympäri (hopea osoittaa kantajasta katsottuna oikealle).

nauha

 

Tyy:n kuntanauhan taitteluohjetta mukaillen (koskee siis myös ainejärjestönauhaamme):

http://www.tyy.fi/sites/tyy.fi/files/nauhaohje.pdf
http://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/materiaalipankki