5 hyvää syytä kuulua Turun hammaslääketieteenkandidaattiseuraan

 

1. Me olemme kandiseura

Ilman kandiseuran mahdollistamia yhteisöä, tiloja ja tapahtumia olemme vain joukko hammaslääketieteen opiskelijoita. Oma kandiseura eli ainejärjestö on yhteisöllinen tekijä, josta kannattaa pitää kiinni. TLKS on rakas sisarseura, mutta keskittyy monen seikan saralta luonnollisesti yleislääketieteen opiskelijoiden asioiden hoitamiseen. Siksi omasta kandiseurasta kannattaa pitää kiinni, ilman jäseniä ei ole kandiseuraa. THLKS toivottaa jokaisen fetuksen lämmöllä tervetulleeksi kandiseuran toimintaan ja toivoo, että seurasta löytyy kaikille tärkeä yhteisö, jota muistella lämmöllä vielä valmistumisenkin jälkeen.

2. We <3 Edunvalvonta

Kandiseura on vaikuttava äänitorvi opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan välillä. Koulutus- ja opintoasioiden toimikunta kerää kurssikohtaiset kuulumiset kaksi kertaa vuodessa kokouksissa, joihin jokainen on tervetullut. Kuulumisten jättäminen on anonyymia, joten höyryjä voi päästellä vapaasti. Nämä kuulumiset käydään läpi laitoksen johdon ja klinikan ylihammaslääkärin kanssa. Keskustelujen pohjalta toimintaa saadaan opiskelijalähtöisesti kehitettyä eteenpäin, moni asia onkin jo muuttunut parempaan suuntaan ilman huhupuheita ja väärinkäsityksiä.

Kandiseuran edustajat tekevät yhteistyötä myös tiedekunnan muiden ainejärjestöjen (TLKS, IVA, Adaptus) kanssa opintoasioihin liittyen ja huolehtivat siitä, että myös pienten hampaalaisten asiat tulevat käsitellyksi. Keskustelua käydään lisäksi yhdessä tiedekunnan dekaanin kanssa.

Kandiseuran jäsenenä kuulut automaattisesti myös SHOLiin (Suomen hammaslääketieteen opiskelijain liitto), joka on kaikkien Suomen hammaslääkisten kattojärjestö. SHOL on tärkeä linkki Hammaslääkäriliiton ja Apollonian suuntaan. SHOLilta voi hakea apurahoja esim. vaihtoa tai matkaa varten. Lisäksi SHOL järjestää excursion, liittokokoukset sekä kahdet sitsit vuosittain. SHOL on mahdollisuus verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän tahojen kanssa.

3. Kandihuone

Juot sitten litroittain kahvia, pelaat pöytäfutista tai pleikkaria tai haluat vain rojahtaa raskaan klinikkapäivän jälkeen kandihuoneen sohvalle. Kandihuone on seuran ylläpitämä ja mahdollistama, kaikkien jäsenten käytössä oleva tila. Kandihuone on vuosien saatossa seuran jäsenten ja kandihuonevastaavan ideoista kehittynyt entistä hienommaksi: uusi sohva, uusia pelejä pleikkaan, tummapaahtoinen kahvi, lautapelit. Sinun on kuuluttava kandiseuraan, mikäli haluat nauttia kandihuoneen palveluista ja tilasta.

4. Tivoliklubin jäsenyys ja TLKS:n toimikunnat

THLKS:n jäsenenä olet oikeutettu Tivoliklubin jäsenyyteen. THLKS:n jäsenmaksusta (vuonna 2019 26 €) maksetaan 16 € suoraan TLKS:lle. Tämän ansiosta kandiseuramme jäsenet saavat käyttää Tivolia jäsenhintaisena, osallistua Tivolilla järjestettäviin tapahtumiin sekä osallistua TLKSn toimikuntien (sitsitoimikunta, kulttuuritoimikunta, Speksi jne.) toimintaan. On siis lämpimästi suositeltavaa kuulua kandiseuraan, mikäli aikoo koskaan esimerkiksi osallistua valmistujaisiin tai seuran sitseille Tivolilla, hankkia jäsenhintaisia lippuja TLKS Speksiin tai jopa speksata itse tai esimerkiksi järjestää klubi-illan ilmaiseksi Tivolilla kavereiden kanssa.

5. Juhlia, juhlia kaikkialla.

Mitä olisi vuosi ilman Extractioehtoota, pikkujoulusitsejä tai kevätsitsejä? Kandiseuran vuosijuhlatoimikunta järjestää ko. juhlat ja kandiseuran jäsenenä sinulla on mahdollisuus päästä juhlimaan niistä jokaiseen. Extractioehtoolle eli vuosijuhlille toki pääsevät valmistuneet hammaslääkärit sekä ulkopuolisetkin, mutta hinta on kandiseuran jäsenille alhaisempi.

Lisäksi kandiseuran järjestämistä tapahtumista Hampaan saunailta on joka kerta kokemisen arvoinen ja kukapa ei nauttisi perinteikkäästä Vappusimatuksesta munkkeineen. Ilman seuran jäsenyyttä ei valitettavasti ole pääsyä myöskään sponsoritapahtumiin, kuten esimerkiksi Colgate-iltaan, leffailtoihin tai luennoille. Kandiseuralla on myös ollut tapana muistaa kutakin vuosikurssia esimerkiksi jäätelöbuffetin tai kuntatenttikaljojen muodossa. Jokainen valmistuvan vuosikurssin jäsen saa perinteisesti seuralta pienen lahjan lähtiessään täältä maailmalle. Kaikki pieniä jäsenyyden tuomia bonuksia, joista on mukavaa päästä nauttimaan.

TL;DR

  • Kandiseura yhdistää hampaan opiskelijoita
  • Kandiseura ajaa sun etujasi, huolehtii etteivät hampaalaisten murheet huku muiden ”suurempien” murheiden alle, keskustelee ja kehittää toimintaa yhdessä yliopiston henkilökunnan kanssa
  • Olet myös SHOLin jäsen, mikä tarkoittaa lisää edunvalvontaa, kontakteja muiden yliopistojen hampaalaisten kanssa sekä hyviä bileitä
  • Saat juoda kahvia kandihuoneella, pelata pleikkaa ja kuluttaa sohvia niin paljon kuin sielu sietää. Mikäli jokin ei miellytä tai haluat kandille jotakin uutta, siitä voi myös kertoa ympäristö- ja tilavastaavalle (ent. kandihuonevastaava)
  • Olet oikeutettu moniin TLKS:n jäsenpalveluihin, pääset Tivolille juhliin ja tapahtumiin, voit jäsenhintaisesti järjestää omia tapahtumia Tivolilla, voit osallistua TLKS:n toimikuntien (esim. Speksi) toimintaan.
  • Pääset osallistumaan kandiseuran järjestämille omille sitseille, Extractioehtoolle, Hampaan saunailtaan, sponsoritapahtumiin, Vappusimatukseen jne. jne.
  • Pääset nauttimaan kaikista muista eduista, joita kandiseura voi mahdollisesti tarjota.

UKK

Miksi maksaisin tästä mitään?

Kuten jo joku vanha ja viisas onkin aiemmin vastannut, mikään hyvä ei ole ilmaista. Noin 26 € vuodessa ei ole oikeastaan kovin suuri summa ainejärjestön jäsenyydestä, siihen nähden, mitä palveluja summalla saa. Toisissa järjestöissä summa voi olla suurempi, lisäksi summaa voidaan periä lukukausittain. Ajattele se niin, että suurin osa jäsenmaksustasi menee suoraan TLKS:lle, jonka palveluista maksamme. Toiseksi: olet kuitannut jo reilusti yli puolet jäsenmaksustasi, mikäli juot kandihuoneella yhdenkin kupin kahvia päivässä. Kolmanneksi: kandiseura ei yritä riistää sinua. Jäsenmaksujen osuus seuran kokonaisbudjetista on vain noin 5-10 %, joten sinun vero_rahoillasi ei juhli kukaan.

Kaikki on hoidettu huonosti, kandihuoneella on sotkuista, mulla on paha olla jne. Ketä voin syyttää?

Hallitusta. Hallitus edustaa kandiseuraa ja vastaa toiminnan sujumisesta. Hallitus toimii yhdistyksen kokouksen määrittelemien toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja joskus sattuu ja tapahtuu. Hallitus ottaa mielellään vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Toiminnasta voi lähettää palautetta anonyymilla palautelomakkeella, palautteet käsitellään hallituksen kokouksissa. Risut ja ruusut ovat tervetulleita: https://goo.gl/forms/FMQd3RrYH81Kr88h1 Hallituksen jäsenet yhteystietoineen on listattu kandiseuran nettisivuilla http://www.thlks.fi/thlks/hallitus/  Hallituksen kokousten hyväksytyt pöytäkirjat löytyvät kandihuoneelta kansiosta arkistoituna. Parastahan tietysti on, että aina ensi vuodeksi on mahdollisuus lähteä itse mukaan tekemään parempaa toimintaa seuran syyskokouksessa.

En koe, että yllä mainituista jäsenpalveluista mikään koskettaa minua

Se on ihan ok. Kunhan muistat, että täten sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Tivolia, edes kurssin valmistujaisissa tai sponsori-illoissa tai osallistua kandiseuran järjestämille sitseille tai hyödyntää esimerkiksi Hammaslääkäripäivien bussikuljetusta. Turun hammaslääketieteenkandidaattiseura kuitenkin suosittaa jäsenyyttä lämpimästi jokaiselle Turun yliopiston hammaslääketieteen opiskelijalle.