Uutisia!
SHOL ry:n kevätliittokokous 20.3.
Kandiseuran kevätkokous 23.3.
THLKS ry:n oma VeriRyhmä
Vinkkejä opiskelukuormitukseen!

Toimintaa! Pyjamajooga 22.3.
SHOL Etä-excu

Muuta!
Hampaiden jäljentämis-webinaari 23.3.
Kesätöitä tarjolla kandeille!
Kutsu silmänliiketutkimukseen  

Haluatko antaa palautetta/kehitysehdotuksia kandiseuran toiminnasta? https://goo.gl/forms/pjuQjlIwXXEWNa6z1
SHOL ry:n kevätliittokokous 20.3.
 
Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijain Liiton Kevätliittokokous järjestetään ensi lauantaina 20.3. klo 16:30. Kokousalustanamme toimii Zoom (linkki alla) ja viralliset kokouskutsut asiakirjoineen on toimitettu jäsenyhdistysten hallituksille jo aiemmin. Kokouksessa käsitellään vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi mm. jäsenyhdistysten kuulumisia. Jäsenyhdistykset päättävät sisäisesti liittokokousedustajien valinnasta. Liiton sääntöjen mukaan kaikilla jäsenyhdistysten jäsenillä, eli teillä, on kuitenkin kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus, joten toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi kokoukseen!
 
Kokouksen jälkeen alkaa otsakkeen houkuttelevampi osuus, eli SHOL Etä-Excu! Arviolta 17:30 aloitamme rennomman iltaohjelman, jonka aluksi kerrotaan lyhyesti, mikä SHOL on (HOX erityisesti 1. ja 2. vuosikurssilaiset) ja sen jälkeen osallistujat pääsevät tutustumaan muiden kaupunkien opiskelijoihin! Luvassa ovat myös vuosikurssikohtaiset keskusteluhuoneet opintojen etenemisen vertailuun. Osallistuessasi infopakettiin sponssaamme Excueväitäsi 5-10 eurolla osallistujamäärästä riippuen. Hae siis itsellesi mieleistä syötävää ja juotavaa lauantai-illaksi, sonnustaudu vaikka haalareihin ja hassuun hattuun ja suuntaa Zoomiin.
 
TLDR;
MITÄ? SHOL Kevätliittari & Etä-Excu
MISSÄ? Zoomissa https://utu.zoom.us/j/66194119773
MILLOIN? Ensi lauantaina klo 16:30 & 17:30
MIKSI? Jotta pääset kuulemaan, millaista opiskelu muissa kaupungeissa on! Ja tietysti saadaksesi ruokasponssin!

 
Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijain Liiton hallituksen puolesta,
 
Juuso Arkkila
Hallituksen puheenjohtaja, SHOL ry.
jpaark(at)utu.fi
 
ps. Mikä ihmeen SHOL? Etkä malta odottaa lauantaihin, katsasta IG @shol_ry, https://www.facebook.com/SHOLry & www.shol.fi

Jos haluat edustaa THLKS ry:tä SHOL:n kevätliittokokouksessa. Lähetä sähköpostia puheenjohtajallemme Rasmus Sarkaselle (rjsark(at)utu.fi) viimeistään perjantaina.


Kandiseuran kevätkokous 23.3.

Kandiseuran kevätkokous tulee taas, jossa käydään läpi kandiseuran viime vuoden tapahtumia ja tulevaa opiskeluvuotta! Kutsu ja esityslista on tullut sähköpostissa.
 

THLKS ry:n oma VeriRyhmä

Kandiseuralla on nyt oma VeriRyhmä, jonka nimi on THLKS ry!

Mainitse THLKS ry -VeriRyhmä hoitajan haastattelun yhteydessä, niin luovutuksesta tai luovutusyrityksestä tulee piste kandiseuralle. Testaa, sovitko verenluovuttajaksi, varaa aika ja kutsu kaveri mukaan luovuttamaan ja kahvittelemaan kahvion herkuilla!

Tietoa verenluovutuksesta:  https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus

Verenluovutuksen lisäksi voit auttaa myös muilla tavoilla, kuten liittymällä kantasolurekisteriin. Lue lisää kantasolurekisteristä ja liity mukaan!
https://www.veripalvelu.fi/kantasolurekisteri

Tiesitkö?
❤️ Yhdellä verenluovutuskerralla voit auttaa kolmea ihmistä.
❤️ Kantasolusiirteellä voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yli puolet siirteen saaneista potilaista on parantunut kantasolusiirron avulla!
❤️ Kantasolusiirtoja tehdään Suomessa vuosittain 20-40. Kantasolurekisteri kaipaa lisää jäseniä, jotta useammalle potilaalle löytyisi kudostyypiltään sopiva luovuttaja.
 

Vinkkejä opiskelukuormitukseen!

Kandiseuralaisten kuormittuneisuus on pinnalla. Tähän THLKS suunnittelee seminaaria asian tiimoilta, mutta tässä muutamia vinkkejä, jos jaksamisen suhteen alkaa tuntua siltä, että siihen tarvitsee ulkopuolista apua:

YTHS:n palvelujen lisäksi voi harkita esim. ahdistuksen hallintaan joko auttavia puhelimia (esim. Mieli ry:n kriisipuhelin), mielenterveystalo.fi:n itseapuoppaita tai eri tuottajien mielenterveys-appeja. Ehkä vielä parempana vaihtoehtona yhteisöllistä ja kollegiaalista tukea, esim. itseorganisoituen vertaisryhmiksi. Eli puhu rohkeasti läheisille ja opiskelukavereille kuormituksesta ja pyrkikää yhdessä miettimään ratkaisuja, joilla sitä saisi helpotettua.

Pyjamajooga 22.3.

Kaipaatko piristystä etäilyyn? Entä miten kroppa ja mieli jaksavat etäilyä? Maanantaina 22.3 kannattaa etäillä koko päivä hyvällä omatunnolla pyjamassa tai viimeistään illalla hypätä pyjamaan ja tulla mukaan pyjamajoogaan!

Tunti alkaa klo 18.00 Zoomissa (linkki tulee sähköpostissa etukäteen) ja kestää yhteensä 45min. Pyjamajooga sopii kaikille etkä tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai muita varusteita. Tunnin pitää turkulainen joogaopettaja Yoganni aka Anni Leskinen. Lämpimästi tervetuloa!

SHOL Etä-Excu
Tarkempaa tietoa ylemmässä uutisessa liittyen SHOL:n kevätliittokokousta.

Hampaiden jäljentämis-webinaari 23.3.

Hei,
 
Jos kiinnostaa ja aikatauluihin sopii niin ilmoittautukaa ihmeessä mukaan!
3M Kääriäisen Mikko pitää koulutuksen
 
Olette tervetulleita seuraamaan live-webinaaria, aiheena jäljentäminen ti 23.3 klo. 15.30 -16.30 rekisteröitymällä ao. linkin kautta:
 
https://register.gotowebinar.com/register/125499769470082060
 
Ystävällisin terveisin
 
Katriina Sjöroos
aluepäällikkö
Hammastarvikkeet
HAMMASVÄLINE OY


Kesätöitä tarjolla kandeille!

Onko sinulla kesätyökuviot vielä auki? Eipä hätää, meillä on vielä työmahdollisuuksia tarjolla!

Pihlajalinnan Mäntän hammashoitolaan avautuu paikka 5. vuoden opinnot suorittaneelle hammaslääketieteen kandidaatille syventävään käytännön harjoitteluun. Töiden aloitusta toivotaan mahdollisimman pian, mielellään jo huhti-toukokuussa, alkuun kandistatuksella ja jatkuen käytännön harjoitteluna. Lisäksi samassa hoitolassa avautuu tehtävä hammashoitajan sijaiselle.

Tehtävät pähkinänkuoressa

1. Hammaslääkärin sijaisuus (käytännön harjoittelu)
töiden aloitus mahdollisimman pian, mielellään jo huhti-toukokuussa
hyvä palkkaus
alustava mahdollisuus työsuhteen jatkumiseen harjoittelujakson päätyttyä
2. Hammashoitajan sijaisuus
töiden aloitus kesäkuun alusta ja työsuhteen kesto n. 3 kk
vähintään 3 vuoden opinnot  
aiempi kokemus hammashoitajana työskentelystä katsotaan eduksi
Annan mielelläni lisätietoja 🙂

Ystävällisin terveisin,
 
Juha Jäälinoja
Asiakkuuspäällikkö
Suun terveydenhuolto
puh. 041-506 3300
juha.jaalinoja(at)mediapu.fi
MediApu Oy


Kutsu silmänliiketutkimukseen

Hei!

Teemme Turun yliopistolla silmänliiketutkimusta, johon etsimme osallistujia. Laitoin mainoksen liitteeksi ja alta löytyy myös lisätietoa tutkimuksesta, olisimme kiitollisia jos voisitte välittää tiedon ainejärjestönne jäsenille.

Etsimme osallistujia silmänliiketutkimukseen, jossa tutkimme mm. tunteiden vaikutusta tarkkaavaisuuteen. Tutkimus toteutetaan Turun PET-keskuksessa ja siihen on hyvä varata 4-5 tuntia. Osallistumisesta palkitaan kahdella Finnkinon leffalipulla ja lounaslipulla.

Tutkimus sisältää silmänliikemittauksia, joiden aikana koehenkilö katselee mm. elokuvia ja valokuvia sekä kuuntelee musiikkia. Lisäksi käyntiin kuuluu lyhyiden kyselyiden täyttäminen sekä neuropsykologisten testien tekeminen.

Tutkimuksen toteutuksessa on huomioitu ajankohtaiset koronaturvallisuusohjeistukset. Valitettavasti emme voi ottaa tutkimukseen henkilöitä, joilla on diagnosoitu lukihäiriö, neurologinen tai psykiatrinen sairaus tai käytössä keskushermostoon vaikuttava lääkitys.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, löydät varattavissa olevat ajat osoitteesta:
https://psykoehlot.utu.fi/main/experiment/77/.

Voit varata ajan kirjautumalla sisään sivun ylälaidasta. Mikäli varattavissa olevat ajat eivät sovi kalenteriisi, voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse (bspara@utu.fi). Vastaamme myös mielellämme tutkimusta koskeviin kysymyksiin.

Ystävällisin terveisin,
Birgitta Paranko
bspara(at)utu.fi