Uutisia!
Kandiseuran kevätkokous 23.3.
THLKS ry:n oma VeriRyhmä
Toimintaa!
Opiskelijoiden hyvinvointi-iltapäivä 18.3.
Pyjamajooga 22.3.
TYYlikäs vappu 30.4.-1.5.
Muuta!
KPS Nausean purjehduskoulutus!
Kesätöitä tarjolla kandeille!
Kutsu silmänliiketutkimukseen  
Kandiseuran kevätkokous 23.3.

Kandiseuran kevätkokous tulee taas! Kutsu ja esityslista sinne tulee kaksi viikkoa ennen kokousta.
 

THLKS ry:n oma VeriRyhmä

Kandiseuralla on nyt oma VeriRyhmä, jonka nimi on THLKS ry!

Mainitse THLKS ry -VeriRyhmä hoitajan haastattelun yhteydessä, niin luovutuksesta tai luovutusyrityksestä tulee piste kandiseuralle. Testaa, sovitko verenluovuttajaksi, varaa aika ja kutsu kaveri mukaan luovuttamaan ja kahvittelemaan kahvion herkuilla!

Tietoa verenluovutuksesta:  https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus

Verenluovutuksen lisäksi voit auttaa myös muilla tavoilla, kuten liittymällä kantasolurekisteriin. Lue lisää kantasolurekisteristä ja liity mukaan!
https://www.veripalvelu.fi/kantasolurekisteri

Tiesitkö?
❤️ Yhdellä verenluovutuskerralla voit auttaa kolmea ihmistä.
❤️ Kantasolusiirteellä voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yli puolet siirteen saaneista potilaista on parantunut kantasolusiirron avulla!
❤️ Kantasolusiirtoja tehdään Suomessa vuosittain 20-40. Kantasolurekisteri kaipaa lisää jäseniä, jotta useammalle potilaalle löytyisi kudostyypiltään sopiva luovuttaja.
 

Opiskelijoiden hyvinvointi-iltapäivä 18.3.           Tule mukaan opiskelijoiden omaan iltapäivään symposiumin aattona 18.3.2021!

Starttaamme 1. vuosikurssin opiskelijoiden kanssa klo 16 Apollonia-infolla, jossa osallistujat nappaavat napakan tietopaketin lisäksi R-kioskin kahvi- ja herkkukupongin.

Seuraavaksi klo 17 on vuorossa opiskelijoiden hyvinvointiseminaari. Opintopsykologi Tiina Tuominen pureutuu näkökulmiin, jotka voivat tukea opiskelijoiden hyvinvointia etäajassa sekä sen jälkeen. Vierailijaluennoitsijamme Lorenz Backman puolestaan hakee ratkaisuja uupumisen aiheuttamiin ongelmiin (joista hänellä on myös paljon omakohtaista kokemusta) ja erityisesti niiden selättämiseen. Lorenz haluaa auttaa muita onnistumaan ja löytämään sisäiset voimavaransa, jotta jokaisella olisi aina käytössään paras versio itsestään. Webinaarin aikana voit myös kysyä puhujilta tarkentavia kysymyksiä Viestiseinän kautta.

Tämä on oiva paikka ottaa hetki itsellesi ja napata työkaluja arjen haasteisiin!

Illan päättää klo 18.40 alkaen 4. vuosikurssin kesäkandi-info, jonka järjestää Hammaslääkäriliitto. Koko iltapäivän ohjelman löydät täältä (pdf).

Ilmoittaudu mukaan 11.3. mennessä! Muistathan ilmoittautua kaikkiin tapahtumiin erikseen, linkit löydät alta.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia Apollonian ja Liiton opiskelijajäsenille (tai jäsenhakemukset toimittaneille). Ja jäsenyyshän on opiskelijoille maksuton kummassakin järjestössä, joten se kannattaa hyödyntää heti ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Tervetuloa – toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa maaliskuussa!       lmoittaudu 1. vuosikurssin infoon   Ilmoittaudu hyvinvointiseminaariin Ilmoittaudu 4. vsk:n kesäkandi-infoon      


Pyjamajooga 22.3.

Kaipaatko piristystä etäilyyn? Entä miten kroppa ja mieli jaksavat etäilyä? Maanantaina 22.3 kannattaa etäillä koko päivä hyvällä omatunnolla pyjamassa tai viimeistään illalla hypätä pyjamaan ja tulla mukaan pyjamajoogaan!

Tunti alkaa klo 18.00 Zoomissa (linkki tulee sähköpostissa etukäteen) ja kestää yhteensä 45min. Pyjamajooga sopii kaikille etkä tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai muita varusteita. Tunnin pitää turkulainen joogaopettaja Yoganni aka Anni Leskinen. Lämpimästi tervetuloa!


TYYlikäs vappu 30.4.-1.5.

Vappua ei ole tänäkään vuonna täysin peruttu! TYY seuraa kevään pandemiatilanteen etenemistä ja suunnittelee vapuksi ohjelmaa tilanteen mukaan. Toivomme voivamme järjestää perinteiset vappuaaton kulkueen ja lakitukset jossain muodossa. Vappupäivänä pääsemme toivottavasti kokoontumaan Vartiovuoren puistoon TYYlikkäälle vappupiknikille.

KPS Nausean purjehduskoulutus!

Kaipaatko uutta tekemistä? Onko haaveissasi ollut oppia purjehtimaan?
Nyt siihen on tulossa mahdollisuus sillä Turun Pursiseura järjestää Nausealle keväällä 2021 purjehduskoulutusta opiskelijabudjetilla!

Ohjelmassa on tulossa huhtikuussa kaksi teoriailtaa etäyhteyksin sekä myöhemmin mahdollisesti käytännön harjoittelua iltapurjehdusten merkeissä.

Kartoitamme nyt kiinnostuneiden kandiseuralaisten määrää, tästä linkistä pääset osoittamaan kiinnostuksesi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckg5yzLF5XPvzRH3-HoEGSes7GfCOIV2ntO6D_04qB1914FQ/viewform?usp=sf_link

Sitovat ilmoittautumiset kerätään myöhemmin.
 

Kesätöitä tarjolla kandeille!

Onko sinulla kesätyökuviot vielä auki? Eipä hätää, meillä on vielä työmahdollisuuksia tarjolla!

Pihlajalinnan Mäntän hammashoitolaan avautuu paikka 5. vuoden opinnot suorittaneelle hammaslääketieteen kandidaatille syventävään käytännön harjoitteluun. Töiden aloitusta toivotaan mahdollisimman pian, mielellään jo huhti-toukokuussa, alkuun kandistatuksella ja jatkuen käytännön harjoitteluna. Lisäksi samassa hoitolassa avautuu tehtävä hammashoitajan sijaiselle.

Tehtävät pähkinänkuoressa

1. Hammaslääkärin sijaisuus (käytännön harjoittelu)
töiden aloitus mahdollisimman pian, mielellään jo huhti-toukokuussa
hyvä palkkaus
alustava mahdollisuus työsuhteen jatkumiseen harjoittelujakson päätyttyä
2. Hammashoitajan sijaisuus
töiden aloitus kesäkuun alusta ja työsuhteen kesto n. 3 kk
vähintään 3 vuoden opinnot  
aiempi kokemus hammashoitajana työskentelystä katsotaan eduksi
Annan mielelläni lisätietoja 🙂

Ystävällisin terveisin,
 
Juha Jäälinoja
Asiakkuuspäällikkö
Suun terveydenhuolto
puh. 041-506 3300
juha.jaalinoja(at)mediapu.fi
MediApu Oy
 

Kutsu silmänliiketutkimukseen

Hei!

Teemme Turun yliopistolla silmänliiketutkimusta, johon etsimme osallistujia. Laitoin mainoksen liitteeksi ja alta löytyy myös lisätietoa tutkimuksesta, olisimme kiitollisia jos voisitte välittää tiedon ainejärjestönne jäsenille.

Etsimme osallistujia silmänliiketutkimukseen, jossa tutkimme mm. tunteiden vaikutusta tarkkaavaisuuteen. Tutkimus toteutetaan Turun PET-keskuksessa ja siihen on hyvä varata 4-5 tuntia. Osallistumisesta palkitaan kahdella Finnkinon leffalipulla ja lounaslipulla.

Tutkimus sisältää silmänliikemittauksia, joiden aikana koehenkilö katselee mm. elokuvia ja valokuvia sekä kuuntelee musiikkia. Lisäksi käyntiin kuuluu lyhyiden kyselyiden täyttäminen sekä neuropsykologisten testien tekeminen.

Tutkimuksen toteutuksessa on huomioitu ajankohtaiset koronaturvallisuusohjeistukset. Valitettavasti emme voi ottaa tutkimukseen henkilöitä, joilla on diagnosoitu lukihäiriö, neurologinen tai psykiatrinen sairaus tai käytössä keskushermostoon vaikuttava lääkitys.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, löydät varattavissa olevat ajat osoitteesta:
https://psykoehlot.utu.fi/main/experiment/77/.

Voit varata ajan kirjautumalla sisään sivun ylälaidasta. Mikäli varattavissa olevat ajat eivät sovi kalenteriisi, voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse (bspara@utu.fi). Vastaamme myös mielellämme tutkimusta koskeviin kysymyksiin.

Ystävällisin terveisin,
Birgitta Paranko
bspara(at)utu.fi